Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u andere vragen, mailt u ons dan gerust. U krijgt dan zo snel mogelijk een antwoord.

  Ook voor meer informatie over onze producten of diensten kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Kunt u onze GIS-bestanden omzetten of converteren?

  De meest voorkomende (geo)grafische bestanden kunnen wij converteren naar een formaat zodat er weer afgeleide kaartproducten van gemaakt kunnen worden. Zoals GML, DGN, ESRI EOO, ESRI Shape, Mapinfo, MIDMIF, CAD, CSV en nog vele andere formaten. Daarnaast kunnen we alle denkbare kaartprojecties terug converteren naar Nederlandse Rijksdriehoeksmeting (RD).

  Wat kost een kaart?

  Omdat de meeste kaarten die we maken producties op maat betreffen, zijn de daarbij behorende prijzen ook steeds wisselend. De kosten zijn altijd afhankelijk van de hoeveelheid tijd die we nodig hebben de kaart te maken. Een éénmalige versie van een wandkaart zal daarom relatief kostbaarder zijn dan een kaartontwerp waarvan er vele exemplaren gemaakt worden.

  Kunt u een wandkaart voor ons maken?

  Ja, die kunnen we maken op ieder gewenst formaat. Als het gaat om kaarten die wij hebben of kunnen maken, betreft het altijd kaarten vanuit digitale bestanden.

  Levert u ook rechtenvrije bestanden?

  In de cartografie is het niet gebruikelijk om kaarten te leveren met een onbeperkt gebruiksrecht. De geleverde kaarten gelden voor een specifiek kaartproduct dat wordt geproduceerd in een bepaalde oplage, of digitale toepassing.

  Kunt u ook kaarten plotten of drukken?

  Van alle kaarten die we de produceren of bewerken, maken wij ook plots en drukwerk. Wij beschikken over een HP3100ps GP Photoplotter die hoogwaardige kleurechte prints (tot 200 jaar houdbaar) kan produceren op o.a. papier, kunststof, zelfklevend materiaal en film. Op een hoge resolutie en groot formaat. Daarnaast werken we nauw samen met drukkers die hoge kwaliteit drukwerk leveren, in grote formaten en met veel drukervaring in cartografie.

  Levert u kaarten van andere landen?

  Van de meeste landen en werelddelen hebben we thematisch kaartmateriaal voorhanden. Deze kaarten zijn vooral geschikt voor overzichtkaarten in brochures, rapporten e.d. Voor gedetailleerde kaarten van verre landen kunt u het beste terecht bij de gespecialiseerde kaartenboekhandel.

  Levert u ook de losse standaard gedrukte topografische kaartbladen?

  Als Value Added Reseller kunnen we vanuit de basisbestanden willekeurige uitsnedes leveren op allerlei afmetingen en schalen. Als plano kaart, magneetfolie, wandbord of anders. Bel ons of kijk voor mogelijkheden op www.toporaster.nl

  Wat is een XY-coördinaat in het rijksdriekhoekstelsel?

  Iedere denkbare plek in Nederland is gedefinieerd in zogenaamde RD (Rijksdriehoeks-) coordinaten. Dit rechthoekig coördinatenstelsel heeft voor de X-as een waarde van 0 tot 300 km en een Y-as met een waarde van 300 tot 650 km. Alle Nederlandse topografische kaarten worden geproduceerd aan de hand van deze projectie.

  Wat betekent GIS?

  Geografisch Informatie Systeem. Een informatiesysteem waarmee (ruimtelijke) gegevens of informatie over geografische objecten, zogeheten geo-informatie kan worden opgeslagen, beheerd, bewerkt, geanalyseerd en gepresenteerd.
   
  REIJERS KAARTPRODUCTIES ZET DE WERELD OP DE KAART • (0413) 36 29 71 • INFO@RSKP.NL